If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не е свалена главата, в Казанлък ще я прави човек, който има сервиз от поне 15 години(двигатели)
наясно е с всички неща дето описахте.
Носи нещата в специализиран сервиз за тези неща.
Като я отвори ще каже дали си струва да взимам нова глава или тази да се оправя. Аз няма да правя нищо, не съм подготвен
Просто исках да зная новата глава направо ли се слага или има допълнителни неща.
А на бас че нема пети за зацепване Питай го, да видим дали има ?
Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
занесох главата на специализиран сервиз и ми казаха, че имало 10 ударени клапана и ми искат 320 лв за ремонта
нормално ли е?
Няма ли да е по добре да взема нова глава, свалена от изправна алфа, при ревизията им по евтино ли ще излезе?
Това което трябва да направиш по главата, която ще купиш е припасване на клапани, шлайф на главата и смяна на гумички, друго няма нужда да се прави.
Питай в този сервиз колко струва това и прибави цената на новата глава
Да се похваля
Оправиха Алфата, 29 дена след проблема
Да напиша какво е сменено, не че на някой му трябва, ама все пак темата ще придобие по - добър завършек.
Паразитна ролка
Обтяжна ролка
Ангренажен ремък
Водна помпа
Глава, 10 клапана, шлайфане, напасване, водачи
Гарнитура - глава
Гарнитура - всмукателен колектор
Гарнитура - изпускателен колектор
Радиатор на старо от Мегапартс
Работа - 150 лв
-----------------------------------------------
Всичко 800 лв
Състояние - доволен
Да се похваля
Оправиха Алфата, 29 дена след проблема
Да напиша какво е сменено, не че на някой му трябва, ама все пак темата ще придобие по - добър завършек.
Паразитна ролка
Обтяжна ролка
Ангренажен ремък
Водна помпа
Глава, 10 клапана, шлайфане, напасване, водачи
Гарнитура - глава
Гарнитура - всмукателен колектор
Гарнитура - изпускателен колектор
Радиатор на старо от Мегапартс
Работа - 150 лв
-----------------------------------------------
Всичко 800 лв
Състояние - доволен
Ако ти стиска, дръж я пак с вода.
Много безаварийни!
от средата на татък се чува ясно. Като дам газ изчезва, но на ниски обороти чука силно, на метал е звука
от какво може да е това?
главата е шлайфана, 10 клапана са сменени, там напасване, водачи от специализиран сервиз (320 лв)
(преди да скъсам ремъка пак си тракаше като дизел, а е бензин)
Различни неща са. Повдигачът стои между гърбицата на вала и клапана. Може да има чукане от повдигач заради това, че не се пълни правилно с масло или затова, че не го задържа добре в себе си.
Може би има леко потракване от вариатора, но не е фатално. Дрънчащият звук най-вероятно не е нито от него, нито от клапан или повдигач.
Comment